Vergelijk uw reis- en annuleringsverzekering en ontvang de beste aanbieding

Alarmcentrale 24 uur per dag bereikbaar

Met de bagagedekking verzekerd voor verlies en diefstal

Terugreis vergoed bij ziekte of overlijden van dierbaren

Reis- en annuleringsverzekering

Als u op reis gaat heeft u in vrijwel alle gevallen een reisverzekering nodig. De belangrijkste reden om een goede reisverzekering af te sluiten, is de geboden hulp in noodsituaties. Denkt u hierbij aan een ongepland vervroegde terugreis of juist een langer dan gepland verblijf inclusief extra reiskosten als gevolg van een ongeval, ziekte of overlijden. Dit soort gebeurtenissen kosten doorgaans veel geld en tijd, terwijl geen enkele andere verzekering dit dekt. Ook zijn medische kosten op uw zorgverzekering vaak beperkt verzekerd.

Kortlopende of doorlopende verzekering?
Een kortlopende reisverzekering is een tijdelijke verzekering met een vaste ingangsdatum en einddatum. U verzekert hiermee een reis, vanaf het vertrek van huis tot aan terugkomst. Een kortlopende reisverzekering moet u iedere keer dat u op reis gaat opnieuw afsluiten.
Met een doorlopende reisverzekering bent u verzekerd voor iedere vakantie. U bent continu verzekerd, ook tijdens een weekendje weg of een onverwachte tripje.
Een doorlopende reisverzekering is in veel gevallen voordeliger dan een tijdelijke verzekering

Annuleringsverzekering
Een annuleringsverzekering vergoedt de kosten die u door de reisorganisatie, verhuurder of luchtvaartmaatschappij in rekening krijgt gebracht wanneer u genoodzaakt bent om uw reis te annuleren. De hoogte van de kosten varieëren per organisatie en zijn bijna altijd afhankelijk van hoe veel dagen u voor het geplande vertrek de reis annuleert. Deze kosten kunnen oplopen tot 100% van de reissom. In tegenstelling tot de onvoorziene kosten op een reisverzekering weet u dus tot welke bedrag de kosten van annulering zijn gemaximeerd. U kunt dus zelf bepalen of u dit risico zelf kunt dragen of dat u zich hier voor wilt verzekeren.

AutoverzekeringBestelautoverzekeringMotorverzekeringWoonhuisverzekeringReisverzekeringZakelijke verzekeringen