Vergelijk hier uw motorverzekering en ontvang de beste aanbieding

Snel en makkelijk zelf afsluiten

Verzekering van helm en kleding mogelijk

Extra pakketkorting in combinatie met uw autoverzekering

Motorverzekering

Als u een motor koopt ben u wettelijk verplicht minimaal een WA motorverzekering af te sluiten. U kunt ook voor een uitgebreidere dekking kiezen. De keuze voor de dekking hangt mede af van het bouwjaar en de waarde van uw motor. Wij geven u graag advies zodat u de juiste keuze kunt maken.

Soorten dekkingen

De WA-verzekering vergoedt de schade die met uw motor wordt toegebracht aan derden. Schades aan uw eigen voertuig zijn niet verzekerd.

WA + beperkt casco (ook wel WA plus genoemd). Naast de WA dekking wordt nu ook de schade aan uw eigen motor vergoed bij o.a. diefstal, brand, en storm. Schade aan uw eigen motor (schuldschade) die u zelf hebt veroorzaakt wordt niet vergoed. Beperkt cascoschades, zoals ruitschades of inbraakschades zijn niet van invloed op de no-claim korting.

WA + volledig casco (ook wel All Risk genoemd). Alles wat onder beperkt casco valt wordt vergoed, maar nu wordt ook alle schade aan uw eigen motor vergoed.

Aanvullende verzekeringen

Er zijn verschillende aanvullende verzekeringen mogelijk bij een motorverzekering. Ze zijn niet allemaal nodig of verplicht, u kunt zelf bepalen welke u nodig vindt.

Schade opzittendenverzekering:
Keert het werkelijke schadebedrag (tot maximaal € 1.000.000) uit bij blijvend letsel als gevolg van een ongeval aan bestuurder en/of passagiers. Ook de spullen in de auto (zoals kleding of bagage) worden vergoed.

Ongevallen opzittendenverzekering:
Keert een vast bedrag (meestal maximaal €25.000, naar ratio) uit blijvend letsel als gevolg van een ongeval aan bestuurder en/of passagiers. De spullen in de auto worden niet vergoed.

Verhaalsrechtsbijstandverzekering:
Bent u alleen WA of WA + beperkt casco verzekerd en een tegenpartij veroorzaakt schade, dan moet u zelf de schade verhalen. Met een verhaalsrechtsbijstandverzekering heeft u recht op juridische bijstand bij het verhalen van een schade.

Meer algemene informatie over motorverzekeringen kunt u ook vinden in de productwijzer die door het Verbond van Verzekeraars is samengesteld.

WA WA + Beperkt Casco WA + Casco
Schade aan derden  x  x  x
Brand  x  x
Diefstal, inbraak & joyriding  x  x
Ruitbreuk  x  x
Botsing met loslopende dieren  x  x
Storm en hagelschade  x  x
Vandalisme  x
Slippen  x
Te water raken  x
Aanrijding & botsing  x
AutoverzekeringBestelautoverzekeringMotorverzekeringWoonhuisverzekeringReisverzekeringZakelijke verzekeringen