Vergelijk uw autoverzekering.

Binnen vijf minuten verzekerd

63 verzekeraars simpel en online vergelijken

Uitstekende service en schade afhandeling

Autoverzekering

Als u een auto koopt ben u wettelijk verplicht minimaal een WA autoverzekering af te sluiten. U kunt ook voor een uitgebreidere dekking kiezen. De keuze voor de dekking hangt mede af van het bouwjaar en de waarde van uw auto. Wij geven u graag advies zodat u de juiste keuze kunt maken.

Soorten dekkingen

De WA-verzekering vergoedt de schade die met uw auto wordt toegebracht aan derden. Schades aan uw eigen voertuig zijn niet verzekerd.

WA+beperkt casco (ook wel WA plus genoemd). Naast de WA dekking wordt nu ook de schade aan uw eigen auto vergoed bij o.a. ruitbreuk, diefstal, brand, en storm. Schade aan uw eigen auto (schuldschade) die u zelf hebt veroorzaakt wordt niet vergoed. Beperkt cascoschades, zoals ruitschades of inbraakschades zijn niet van invloed op de no-claim korting.

WA + volledig casco (ook wel All Risk genoemd). Alles wat onder beperkt casco valt wordt vergoed, maar nu wordt ook alle schade aan uw eigen auto vergoed.

Aanvullende verzekeringen

Er zijn verschillende aanvullende verzekeringen mogelijk bij een autoverzekering. Ze zijn niet allemaal nodig of verplicht, u kunt zelf bepalen welke u nodig vindt.

Ongevallen inzittendenverzekering:

Keert een vast bedrag uit bij blijvend letsel als gevolg van een ongeval aan bestuurder en/of passagiers.

Verhaalsrechtsbijstandverzekering:

Bent u alleen WA of WA plus verzekerd en een tegenpartij veroorzaakt schade, dan moet u zelf de schade gaan verhalen. Met een verhaalsrechtsbijstandverzekering bent u verzekerd van juridische bijstand bij het verhalen van een schade.

Meer algemene informatie over autoverzekeringen kun u ook vinden in de productwijzer die door het Verbond van Verzekeraars is samengesteld.

WA WA Plus WA All-risk
Schade aan derden  x  x  x
Brand  x  x
Diefstal, inbraak & joyriding  x  x
Ruitbreuk  x  x
Botsing met loslopende dieren  x  x
Storm en hagelschade  x  x
Vandalisme  x
Slippen  x
Te water raken  x
Aanrijding & botsing  x
AutoverzekeringBestelautoverzekeringMotorverzekeringWoonhuisverzekeringReisverzekeringZakelijke verzekeringen